Als ik kijk naar mijn doelen, zowel voor bedrijf als persoonlijk, gaat het ook best goed. Ik heb mijn doelen “pas” begin januari opgesteld en wat betreft de doelen voor mijn bedrijf ga ik deze in februari helemaal uitwerken. Eén van mijn privedoelen (stiekem ook een zakelijk doel) is 4 boeken lezen per maand. Ik wil mijn kennis gaan verdiepen en verbreden om nóg beter te kunnen coachen en mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van balans, tijd en geluk. Om leuke en interessante boeken met jullie te delen heb ik een ‘boekenplank‘ op mijn website gezet.

Doelen en prioriteiten

Voor mij is er een duidelijk verschil tussen doelen en prioriteiten en ik ga dat hieronder uitleggen. Ik ga je 4 tips geven om ervoor te zorgen dat jij je doelen kunt behalen.

Laat ik eerst beginnen met het volgende: sommige doelen kun je niet behalen in een jaar en vragen een meerjarenplan. Denk bijvoorbeeld aan een huis op Ibiza (wat ik niet ambieer overigens) of wonen in een hutje op de hei (dit lijkt me dan wel weer leuk). Ik ga met deze 4 tips kijken naar doelen die in een jaar haalbaar zijn.


Tip #1 Bekijk of de doelen die je hebt gesteld haarbaar zijn

De titel van deze tip gaat er al vanuit dat je doelen hebt gesteld. Heb je dan nog niet gedaan en wil je doelen stellen voor dit jaar? Dit is je kans en het moment. Pak pen en papier en schrijf het op. Misschien wel slim om de volgende tip alvast mee te nemen tijdens je denk proces.

Als je al wel doelen hebt gesteld kun je direct aan de slag met deze tip. Het is ontzettend belangrijk dat de doelen die je hebt gesteld haalbaar zijn. Wanneer ze dit niet zijn en je dat ook aan alles merkt en voelt begin je direct al super gedemotiveerd. Dat is natuurlijk zonde, want je doel hoeft niet verkeerd te zijn, maar moet misschien wat bijgeschaafd worden.

Hoe weet je nu of je doel haalbaar is? Tja, eigen weet je dat nooit. Je kunt alleen wel kijken of het een realistisch doel is. Bijvoorbeeld mijn doel om 4 boeken per maand te lezen. Is dat haalbaar? Niet altijd, want er zijn dingen van buitenaf die er invloed op hebben. Is het vaker wel haalbaar dan niet? Ja, dat wel. Ik had hier ook kunnen kiezen om 3 boeken per maand te lezen. Dit was dan een gemakkelijk te halen doel geweest. Het gevaar hier bij is dat het je niet genoeg uitdaagt en het doel je niet aan het werk zet. Ik moet nu minstens elke dag 1,5 uur lezen (of dagen 3 uur lezen) wil ik mijn doel behalen. Zorg dat je doel je uitdaagt, maar dat het niet onmogelijk is. Dus je doel moet mogelijk en uitdagend zijn.

Tip #2 Maak van het grote jaardoel een doel per kwartaal

Nu je de jaardoelen duidelijk hebt kun je naar de volgende stap. Maak van je jaardoelen kwartaaldoelen. Houd hierbij ook alsjeblieft tip 1 in gedachten. Maak ook de doelen per kwartaal haalbaar.

Een ander voorbeeld dan mijn 4 boeken per maand doel. Stel je wil in 2020 zes workshops offline organiseren over een bepaald onderwerp. Je eerste doel is het voorbereiden ervan, wat misschien drie maanden tijd kost. Dit kan dan het doel zijn voor het eerste kwartaal. Het tweede kwartaal staat bijvoorbeeld in het teken van lancering en marketing en ga zo maar door tot het vierde kwartaal.  

Tip #3 Bedenk welke taken er nodig zijn voor het kwartaaldoel

Nu je je kwartaaldoelen helder hebt kun je weer een stapje verder in het doelen stellen proces. Elk kwartaaldoel heeft z’n eigen taken, net zoals elk jaardoel dat heeft. De volgende stap is dan ook het opschrijven van alle taken die er bij het doel horen. Maar dan wel zo specifiek mogelijk. Desnoods met plaats, datum en tijd, alles. Jij moet precies weten wat je er mee bedoelt en eigenlijk iemand anders ook (alles opschrijven zorgt ook weer voor rust in je hoofd!). Zorg dat de taken bij het juiste kwartaaldoel komen te staan.

Tip #4 De taken zijn je prioriteiten

Je hebt nu een enorme takenlijst en al die taken moeten nu gepland worden. Je kunt dit het meest gemakkelijk doen door er wekelijks een prioriteit van te maken. Om even terug te komen op mijn boekendoel, is mijn prioriteit: 1 boek per week lezen. Als je kijkt naar het organiseren van de offline workshops kan bijvoorbeeld een prioriteit zijn: locaties zoeken.

Maak een inschatting van de hoeveelheid tijd die een taak in beslag gaat nemen en zet de taak op je planning voor een bepaalde week. Deze taak (of taken wanneer het kleine taken zijn) is dan prioriteit voor die week.

 

Ps. Mocht je nou denken: “He Steph, hier kan ik wel wat hulp bij gebruiken!” Dit is een onderdeel van mijn 1-op-1 traject. Werken met doelen draagt namelijk bij aan je balans en geluksgevoel. Daarom is dit ook één van de drie pijlers binnen mijn traject. Wil je meer weten over mijn 1-op-1 traject ‘Tijd voor jou‘ kijk dan op mijn website of stuur me een mailtje!