Plannen, maar dan met resultaat

Elke week is het weer zover. Er staat een nieuwe planning op je te wachten, die je zelf hebt bedacht. In een agenda, een planner, een bullet journal of op een kladpapiertje. Alles is mogelijk (wat niet betekent dat alles werkt overigens). Hoe zorg je er nu voor dat je planning ook zorgt voor het resultaat dat je wilt behalen? Hoe kun je plannen met resultaat?

Resultaat? Welk resultaat?

Laat ik eerst eens stilstaan bij het woord resultaat. Want, hoezo moet je planning zorgen voor resultaat? Voor iedereen zal dit resultaat anders zijn, maar uiteindelijk werken we allemaal toe naar een doel. Dat is in ieder geval het idee. Denk jij nu: “Leuk Stephanie, maar ik heb geen doel!”. Heb jij geen omzetdoel voor je bedrijf? Of een aantal pakketten, trajecten of programma’s wat je graag wilt verkopen? Waarschijnlijk wel. En daar is je doel.

Een doel behalen is resultaat. Kleine onderdelen van een doel behalen is ook resultaat. Persoonlijke ontwikkeling is ook resultaat. En zo is er belachelijk veel resultaat te behalen, zonder dat we er altijd stil bij staan.

{

Oftewel: met alle grote waarschijnlijkheid gaat er heel veel van deze planning niet afgevinkt worden.

Een realistische ideale dag

Wanneer je je planning maakt kun je er natuurlijk voor kiezen om ‘m gewoon bomvol te zetten met allerlei taken die er zijn, met de gedachte: “ik zie wel waar het schip strandt.”. Oftewel: met alle grote waarschijnlijkheid gaat er heel veel van deze planning niet afgevinkt worden. Naast dat dit super demotiverend werkt, behaal je zo ook weinig resultaat. Ontzettend zonde natuurlijk, want je hebt niet voor niets die mooie doelen gesteld.

 

Om te beginnen moet je voor jezelf eerst bepalen hoe jij zou willen dat je dag eruitziet. Van het moment dat je wakker wordt, totdat je gaat slapen. SAY WHAT?! Ja, je moet voor jezelf de hele dag bedenken. Met een goede reden.

{

Door te bepalen hoeveel uur je wilt werken en hoeveel uur je wilt besteden aan hobby's of je gezin, kun je een realistische planning maken.

Je planning is niet alleen iets voor je bedrijf. Het is ook een planning voor je leven NAAST je bedrijf. Dit stukje wordt heel vaak vergeten of overgeslagen, maar is juist heel belangrijk om resultaat te behalen. Door te bepalen hoeveel uur je wilt werken en hoeveel uur je wilt besteden aan hobby’s of je gezin, kun je een realistische planning maken. Een planning die ook haalbaar is. Zodra je weet aan welke doelen je wilt werken en je je prioriteiten helder hebt, kun je de planning gaan invullen.

Plannen met resultaat

Het planstukje is daarna eigenlijk heel gemakkelijk. Je weet hoeveel uur je hebt, waarin je in en aan je bedrijf gaat werken. Je weet wat je prioriteiten zijn en gaat deze inplannen naar het aantal uren dat je hebt.

Zo heb je ineens een planning die haalbaar is én resultaat brengt.

Jij kan dit ook!

Misschien lees je dit nu en denk je: “Ja, maar hoe dan?!”. Ik weet 100% zeker dat jij dit ook kan, maar weet je alleen niet waar je moet beginnen.

Mijn 3 maanden traject is een perfecte manier om ervoor te zorgen dat jij alles uit je tijd gaat halen, je doelen gaat behalen, een haalbare planning gaat maken, leert hoe je kunt reflecteren op je doelen en je planning en tijd voor jezelf kunt maken. Dit alles leer je aan de hand van werkboeken en video’s in een online omgeving.

Wat ik het mooie vind aan dit traject is dat het een combinatie is van online leren en 1-1 coaching. In de coaching gaan we verder de diepte in en ga ik met je mee kijken hoe je je doelen nóg beter kunt formuleren om zeker resultaat te behalen. Ik ga ook met je meekijken naar de inrichting van je bedrijf. Waar verlies je tijd en hoe kun je tijd winnen. Daarnasast ben ik jouw persoonlijke stok achter de deur om écht stappen te gaan zetten.

Wil je hier meer over weten? Klik dan op de button hieronder.