Tijd voor jezelf moet je maken

Toen ik mijn balans nog niet had gevonden zei ik elke keer tegen mezelf: “Ik heb geen tijd voor iets voor mezelf”. Ik hoor het ook vaak terug in gesprekken met onderneemsters. Als ondernemer ben je natuurlijk ontzettend druk met je bedrijf. Een eigen bedrijf hebben geeft je vrijheid, maar deze vrijheid kan er ook voor zorgen dat je de lijn tussen ondernemen en privé kwijtraakt. Dit is niet gek, want je kan en mag altijd werken én het kan ook nog eens overal, waar je maar wilt.

 

Wat een voordeel is van het ondernemen is dat je zelf kunt bepalen wat voor taken je doet. Je hebt geen werkgever die zegt waar je aan moet werken. Maar je hebt ook geen werkgever die zegt dat het tijd is om naar huis te gaan. Dit zijn twee taken die jij zelf als ondernemer moet uitvoeren en dit vraagt een vorm van discipline.

 

Tijd voor jezelf

Al eerder heb ik uitgelegd hoe ik mijn prioriteiten stel. Eén van de categorieën is ikzelf. Zodra ik de prioriteiten heb gesteld ga ik kijken hoe ik ervoor ga zorgen dat ik ook echt die tijd voor mezelf ga pakken. Geloof me, het is veel gemakkelijker dan je denkt. Plan het gewoon domweg in. Natuurlijk moet je dan wel weten wat je moet inplannen.

 

Het is zo belangrijk voor je balans om tijd voor jezelf te nemen. Dit zijn echt de momenten dat je kunt opladen en je hoofd tot rust kan komen. Dit zorgt ook weer voor meer focus en een betere concentratie. Daardoor wordt je weer productiever. En uiteindelijk komt dit ook weer ten goede van je bedrijf.

{

Zet je zelf niet onderaan je to-do lijst, maar zet jezelf eens bovenaan die lijst!

Maak tijd vrij

Als jij meer balans wilt, meer wilt genieten van het leven en ook nog eens wil knallen binnen je bedrijf moet je tijd maken voor jezelf. Zet je zelf niet onderaan je to-do lijst, maar zet jezelf eens bovenaan die lijst! Bedenk een paar dingen die je graag voor jezelf zou willen doen. Maak het ook niet te moeilijk, bijvoorbeeld een uurtje een boek lezen.

 

Wil jij dit ook?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij tijd vrij maken voor jezelf en wil jij meer balans? Vraag dat nu een Get Inspired Call aan. Ik kies elke maand 4 ondernemers uit de aanmeldingen!