In februari 2017 ronde ik mijn studie HBO-rechten af aan de Hanze hogeschool. Ik had een ontzettend leuke stageperiode gehad bij een advocatenkantoor waar ik echt (bijna) alles mocht doen. Na het afronden van mijn studie ging ik op zoek naar een baan. In de juridische sector natuurlijk, zoals iedereen van mij verwachtte. De banen waren schaars en als ik werd uitgenodigd dan was ik één van de 250 sollicitanten en was ik het NET niet geworden. Na ongeveer 30 sollicitatiebrieven en ook 30 afwijzingen ging ik op zoek naar een oplossing. Waarom begin ik niet voor mezelf?

 

Begin van mijn avontuur

Dus zo startte ik mijn eigen bedrijf Slim Juridisch Advies. Ik wilde advies geven aan ondernemers met juridische vraagstukken. Ik schreef algemene voorwaarden, privacyverklaringen en adviesrapporten. Echt grote vraagstukken kwamen er niet en ik merkte dat ik mijn werk steeds minder leuk begon te vinden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je juist bent gaan ondernemen om iets te doen wat je leuk vindt (HALLO! Ik ben toch mijn eigen baas?!).

 

Terug naar de basis

Ik moest terug naar de basis. Waarom ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf? Wat wilde ik bereiken? Wat was mijn missie? Ik wilde mensen helpen en dat wil ik nu nog steeds. Mijn grote voorbeeld is een oud-collega waar ik met veel plezier mee heb mogen werken. Ik heb 3 jaar bij een opticien gewerkt naast mijn studie.

 

Ik draag een bril sinds mijn 18e. Dit is ontstaan tijdens rijles. De eerste bril die ik kreeg had een sterkte van -0,50 en een kleine cilindrische afwijking. Dit hielp niks, waardoor er ook nog even een prisma werd toegevoegd aan mijn sterkte. Dit alles hielp niet en ik bleef hoofdpijn klanten houden. Een aantal jaren en verschillende opticiens verder was het probleem nog steeds niet opgelost. Tot ik ging werken bij een opticien,  en ik bij mijn oud-collega Hennie in de stoel kwam te zitten.

 

Ik vind haar echt een geweldig mens in haar vakgebied, want zij keek verder dan het verkopen van een bril. Ze ging op zoek naar het probleem en een oplossing. Wat blijkt? Mijn ogen kunnen enorm goed scherp stellen van zichzelf. Je kunt me min 3 voorzetten en ik kan nog steeds aardig best zien (wel met enorme hoofdpijn uiteraard). Om mijn goede sterkte te achterhalen moest een andere meettechniek gebruikt worden, maar zover is niemand ooit gekomen tot Hennie. 

Mijn coaching

Dit is ook mijn insteek in mijn coaching. Ik wil mensen helpen, niet gewoon domweg geld verdienen. Tuurlijk, geld is handig, maar het maakt mij niet gelukkig in mijn werk! Wat mij gelukkig maakt is vooruitgang zien bij mijn klanten! Daarvoor werk ik! 

 

Wil jij weten wat ik voor jou kan doen en hoe ik jou kan helpen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan!